About Me

My Photo
Saya menulis ikut kata hati dan kata fikiran tetapi tetap ada batasan. Tolong jangan mempertikaikan tulisan hati saya. Selamat membaca dan meneroka kisah blog perkaataan saya.

03 April 2011

Dinner at Restoran Berputar Seri Angkasa, Menara KL



Buka astro ada cerita kum kum,
Hai semua, Assalamualaikum..

Singgah Melaka terjumpa Nyonya,
Apa khabar semuanyaaa?

Orang berjalan dia menuntun,
pandai pula aku berpantun.

heheee, jgn marah haa..Adik aku selalu kalah bila lawan pantun dgn aku. muehehehehe. *sukanyaa. Bila aku dah bagi salam, sila sila lah jawab ye, dan aku tahu korang semua sihat wal'afiat kan, aku pun sihat alhambudlillah. bagi yg tidak berapa sihat tu, makan makan lah ubat ye, takut melarat nnt.

So, post kali i aku nak cerita pengalaman aku yg ke-3 kali berada dan makan di Restoran Berputar Seri Angkasa, Menara Kuala Lumpur. Sebelum tu aku nak bagi sedikit info atau keistimewaan Restoran ini >> source here


ABOUT RESTORAN BERPUTAR SERI ANGKASA DI MENARA KUALA LUMPUR
restoran berputar seri angkasa di menara kuala lumpur
Located at Menara Kuala Lumpur (KL Tower), Seri Angkasa boasts a panoramic view of the Kuala Lumpur City Centre and the Klang Valley. Sitting at 282 metres above ground level, it is ranked the 4th highest revolving restaurant in the world and the highest in South East Asia.

It was officially opened by the previous Prime Minister of Malaysia, YAB Tun Dato' Seri Dr. Mahathir Mohamad, on Tuesday, 1st October 1996, in conjunction with the official opening of Malaysia's premier landmark, Menara Kuala Lumpur.

This 9,172 square feet restaurant is divided into three main sections, a revolving dining and buffet area, a music area and lounge.

The tastefully decorated restaurant provides ambience where patrons can enjoy an exquisite selection of food complemented by entertaining music from the piano lounge for a unique dining experience. Open daily and specialises in a variety of local as well as continental cuisine.
restoran berputar seri angkasa di menara kuala lumpurLUNCH BUFFET

12.00 Noon - 3.00 PM (Weekdays)
RM 60.00++ Adult | RM 35.00++ Child

BRUNCH BUFFET
11.30 AM - 3.00 PM (Weekends & Public Holidays)
RM 70.00++ Adult | RM 40.00++ Child

AFTERNOON TEA
RM35.00++ Per Person
(price above effective on 1st April 2010)

HI-TEA BUFFET
RM 48.00++ per adult | RM26.00++ Per Child
(price above effective on 1st April 2010)

DINNER BUFFET
Early: 6.30 PM - 9.00 PM
Late: 9.30 PM - 11.00 PM
RM135.00++ Adult | RM 75.00++ Child
that it's. So, aku satu family dinner kat sini pun atas sponser oleh Lyord and Susan from England. Every year dorang akan datang melawat malaysia. Before diorang sampai sini, Dorang dah bermalam selama 18 hari di atas kapal yang besar. OhMyGucci! From sidney to australia to bla bla bla sampai laa ke singapore. Then baru dorang naik flight ke Malaysia. Aku tanya abah, tak mahal ke dorang naik kapal tu? then abah jawab, adalah dalam 50, 60 ribu. Aku macam, grrr, laa ingatkan 5,6 ribu je. pakai puluh ribu jugakk kan. Baik bagi aku je duit tu. muahahhaahaa. Mybe dorang dah terlampau banyak sangat duit,sampai tak tahu nak buat apa dgn duit tu. Rumah dorang kat sana ada 7 bilik, tp dorang duduk 2 orang je. Tak ke takde kerja mcm tu. haishhh. Dah 6 kali aku dinner dgn dorang 3 kali di KL Tower dan 3 kali lagi di Equatorial Hotel. Basicly dorang berhati mulia laa kan. Aku satu family sangat lah bertuah sbb dipertemukan dgn mereka. Dorang banyak membantu. haa! bantu apa? nantikan next entry. hehe!

budak ni single lagi, siapa nak ngorat. muahahahahahah!

Muka nak cari gaduh. hehe! Puteri dengan gayanya tersendiri :)

Farida Amira with Puteri Elyana and Edriana Alia


Fyda Tajima, Okay tak? hahaha, apa pun boleh laaa.

Kuala Lumpur View from the top. niceee!

Me and Mama :)

Edora Deon with the girls

yumm yummm :)

wang besar wang besar, gambar ni telah menjadi klu untuk next entry tu.


Them :)

Nahhh, aku tak buat pun, pen tiada lah sorry, hehe!
I'm decide it and you decide it :)


Lagiii, desert diaa, pilih laa. macam2 ada.



Shushi pun ada tau. Shushi kat sini sedap, boleh tahann ;D



Ana and Susan, Dean and Lyord


toilet pun jadi. muahahhaa ;D

weee :)


Picture of the day ;D

Much Love Fyda Deon

No comments: