About Me

My Photo
Saya menulis ikut kata hati dan kata fikiran tetapi tetap ada batasan. Tolong jangan mempertikaikan tulisan hati saya. Selamat membaca dan meneroka kisah blog perkaataan saya.

31 October 2011

Tips buat Medical Check Up.

Assalamualaikum.


Siapa perasan blog fyda deon macam dah terbiar sikit? okay aku perasan sangat sebab aku lah tuan empunya blog. hihi. keyhfine, this is so serious! kalau sekarang dah terbiar sikit, nanti aku masuk uitm terbiar banyak? oh tidakk..kasihan blog ni keseorangan nnt. tak sanggup aku tinggalkan dia keseorangan. Apa dia? korang tolong tengokkan? okay terima kasih. hikhik :P

Oh ya! back to topic. Tadi aku pergi buat madical check up untuk uitm. Abah just drop aku dekat hospital besar, dan suruh aku berdikari cari sendiri tempat dia. Aku dengan rela hati dan yakin mencari tempat yang dituju. hihi xD

Oh ya! ada sekali tu aku masuk bangunan tu main jalan je, then abang polis tu tahan aku, dia  tanya nak ke mana? aku pun 'erkk saya nak buat medical check up, kat mana ye'. pastu dia kata 'ha, pandai pun tanya, awak jalan terus bla bla bla bla bla' ambik aku kena perli. malu bertanya sesat jalan. kan dah kena, padan muka aku.

Satu lagi kes ni lagi lawak. ambik no, then dia panggil num aku kaunter 21. aku pulak macam dengar bilik 21. puas aku cari bilik 21 kat mana. last last aku tanya dekat kaunter 21 tu mana bilik 21. pastu dia kata ni lah kaunter 21, mana ada bilik 21. fuhhh! #sorokmukabawahtanah je lah time tu. maluuuu xD

takpe lah. Learn from mistake kan.

Tadi pun check rabun, urine dengan x-ray je. aku mana pernah buat check up ni. haiissshh. 10.11.2011 kena pergi lagi sekali ambil result dengan check darah tak silap aku. So next appointment kira aku dah pakar sikit lah. ngehehehe.

So kepada sesiapa nak buat check up di Government Hospital, sila ke bangunan wisma rekod di belakang bangunan hospital bersalin. Bawa duit RM20. Better buat cepat, sebab 10 hari result dia keluar. Kalau buat last minit nanti tergesa-gesa sangat kan. Tapi kalau yang nak dapat result cepat buat kat swasta pun boleh. Tapi kena bayar lebih lah ye.

OKAY, itu saja tips dari aku.
Selamat maju jaya!
Kami sedia membantu! <-- slogan kementerian kesihatan malaysia ;)

Sebelum keluar tekan sini dulu :)

p/s: doakan mata aku sihat ye :')
Much Love Fyda Deon.

6 comments:

Nyamuk Terbang said...

kiter tiap2 bulan kna check up
sedih woo
x syok sbb kna ambil drah

Farida Amira said...

ohh ye ke. payahnya. awak sakit eh?

kaizen said...

ok skrg dah pham tuit td....

yayahidayaa said...

npe xbgtau pon wat medical checkup.. i dh bpe kali wat kat HKL.. mmg btol pon, malu tnye sesat jln,, kalo u tnye i, sure u x sesat... =)

Farida Amira said...

@kaizen; baguih xD

Farida Amira said...

@kakayaya; haha, tak tahu pulak u tahu. ngehehehe xD